Protokoll ARTES styrelsemöte 980327

Plats: Telefonmöte
Närvarande: Bengt Asker (ordf.), Jan Torin, Karl Johan Åström (tom punkten "Programplanen), Lars Österberg (tom punkten "Programplanen), Hans Hansson
  1. Bengt Asker öppnade mötet.
  2. Jan Torin utsågs att justera protokollet.
  3. Föregående mötes protokoll:
    1. HansH gavs i uppdrag att ta fram underlag för beslut om stöd till Zebo Pengs kurs Hardware/Software Codesign. En förutsättning för stöd är deltagare från flera ARTES noder.
    2. HansH meddelade att en CFP med deadline 15/5 skickats ut elektroniskt till samtliga ARTES-noder. Beslutades att CFPn även ska distribures i pappersform till samtliga relevanta högskolor.
    3. I övrigt lades protokollet till handlingarna.
  4. PAMP: Enligt meddelande från SSF har följande beslut fattats:

    ... utökat stöd till programmet ARTES baserat på ett förslag från Per Stenström m fl med 2 Mkr för år 1998 och garanterade bidrag med 2 Mkr per år för åren 1999 och 2000. Den definitiva nivån för år 1999 och år 2000 bestäms när ARTES programplan har inlämnats av programmets styrelse och analyserats av stiftelsen.

    PAMPs ledningsorganisation i enlighet med förslaget i ARTES programplan godkändes, dvs programmet leds av en styrkommitte med Bertil Emmertz som sammankallande, övriga medlemmar: Per Stenström, Håkan Millroth och Hans Hansson.

  5. Programplanen: Beslutades att HansH ska fortsätta arbeta på programplanen och att styrelsens medlemmar senast den 15/4 ska lämna synpunkter på planen till HansH. I nästa revision av programplanen ska bl.a. Med beaktande av ovanstående så godkändes budgeten.

    BengtA gavs i uppdrag att stämma av visionen med Bernt Ericson.

  6. Sommarskolan: Det är nu klart med de tre inbjudna talarna Lorenzo Stringini (Reliability), Kim Larsen (Formella metoder) och Karl-Erik Årzén (Reglerteknik och realtid). I övrigt fortgår planeringen. Slutgiltigt programförslag utarbetas till nästa styrelsemöte.
  7. Övrigt: Inga övriga frågot.
  8. Nästa möte::

Vid penna och knappar

...........................
Hans Hansson

Justeras:

...........................
Jan Torin

Last modified : 1998-03-27
Hans Hansson
Strategic Research